Dream a little dream of me.

Jag drömmer inte om välbetalda jobb och berömmelse. Jag drömmer inte om bröllop, drömprinsen och äkta kärlek. Jag drömmer inte om någon annan än mig.

Jag drömmer om att sitta i Paris, i en egen lägenhet, och skriva poesi. Skriva poesi vid ett gammalt träskrivbord på en gammal skrivmaskin. En lägenhet målad i ljusa färger. En katt som sover och ligger och spinner i fotöljen i vardagsrummet. Vi lever på kärlek och poesi om livet. Livet som ensam människa i Paris. För jag drömmer om att leva ensam. Ensam med min katt.

Det är hit jag brukar fly när min vardag kväver mig.

Men det är väl därför vi har drömmar. För att kunna fly vardagen. Antar att det är därför vi är så barnsligt förtjusta i såpor och filmer. För det är de liven de skildrar som vi vill ha. För våra egna saknar alltid något. Något som skulle förbättra våra liv. Iallafall enligt oss själva. Människan blir nog aldrig nöjd. Vi blir aldrig tillräckligt snygga, tillräckligt framgångsrika eller tillräckligt lyckliga. Men människan är också väldigt lat. Det kanske är värre med latheten i Sverige än någon annanstans. Det kanske är därför vi har kommit på det där lilla ordet lagom.
Ett ord som enbart vi svenskar har. Vad definerar vi som lagom då? Det kanske därför ordet är så bra. För det går inte definera. Alla har sin egen syn på vad som är lagom. Därmed behöver man inte kämpa för att vara tillräckliga. För så länge man är lagom, så är det flesta nöjda.

Personligen hatar jag ordet lagom. Just för att det inte går att definera. Som poet gillar jag att veta vad ord betyder. Veta vad de har för mening. Ord som lagom, som inte går att definera, de skrämmer mig. Ska inte skylla på att jag gillar att veta vad ord betyder. För det är inte hela sanningen. Jag är ett planeringsfreak. Jag måste veta när, var, varför, hur och vad jag ska göra saker för att vara nöjd. Kanske därför jag alltid varit 'mamman' i mitt kompisgäng. Jag som alltid håller reda på när vi ska vart och så vidare. För jag är inte bara ett planeringsfreak. Jag är ett kontrollfreak också. Att sammarbeta är nästintill omöjligt för mig. För allting måste göras på mitt sätt och vara perfekt. Kanske därför jag har så svårt för människor. För att jag vill ha allting korrekt och måste veta allting i förväg. Eller det kanske är tvärtom. Att det är inte jag som har svårt för människor, utan det är människor som har svårt för mig.

Kanske också därför jag tycker om mina drömmar. För där kan jag kontrollera allting och ingenting går fel. För när jag är där i Paris med min katt, så kan jag för ett ögonblick känna lite lugn. Lite harmoni. Lite lycka.(Denna text är från början publicerad på min förra blogg. Men när jag satt här nu med katten i knät spinnandes och lyssnades på Edith Piafs ljuva stämma kom jag och tänka på den igen)Maybe this time we´ll get it right.
Oh. Little darlings!Hatar verkligen att Scorett ska ha dösnygga skor som är svindyra!
I'm not leaving now.

De spelade winnerbäck på radion och jag stod och hummade för mig själv medans jag hällde i socker, smör och sirap i en bunke. Avkoppling á la Antonia. Bakning på kvällarna är underbart. Lyckades åstakomma en plåtburk fylld med kolakakor. Ska serveras imorgon när det kommer besök. Brukar få baka om det ska komma förbi någon. Samma visa varje gång. Jag bakar, de äter, blir förtjusta och säger att det var supergott. End of story. Lyssnar inte så mycket längre faktiskt.

Någon annat jag har åstakommit idag är att lära mig 68 nya ord och fraser på franska. Känns som jag har kommit igång med det nu. Vilket är en fördel eftersom jag ska läsa två kurser med franska. Sen jävlar blir det till frankrike och ragga fransmän. Eller?

Nu ska jag fortsätta min kavalkad av åstakommanden genom att bädda rent i min säng!

xoxo!
Hej, Hej, Hej, jag är bara fjorton år.

Men om man fixar till sig lite, kan man ju bli ngt snyggare x)
Ibland är jag ganska söt ^^
Sen åt vi klubbor o kände oss sexiga xDSyrran o jag köpte varsin Takida tröja :D Så jävla snygga :) + Bara hon o jag fick Deras aotugrafer :D WE LOVE YOU UFFE ;D <3
På kvällen pratade jag med GelaBus <3 Hon är lite busig den tjejen :) men så jävla go :)   Vad kan jag säga? JAG ÄÄÄÄGER ER ALLA ;DO så lilla jag :) Körde sletlooken :D
Pusskalas? :)Idag har jag varit hos världens sötaste unge :) <3Ja, om detta stämmer är jag inte riktigt överens om ;D haha x)  A. Gillar att dricka/festa! N. Du kan behålla hemligheter. T. Omtänksam och bryr dig. O. As sexig, grr N. Du kan behålla hemligheter. I. Helt underbar i sängen. A. Gillar att dricka/festa! -------------------------------- A. Gillar att dricka/festa! B. Alla vill ha dig. C. Riktigt barnslig. D. Gillar att dansa loss. E. Oh, jättebra kyssare. F. Bra personlighet och utseende. G. Skiter i vad andra tycker. H. Sådär kyssare. I. Helt underbar i sängen. J. Alla avgudar dig. K. Vild och galen! L. Alla älskar dig. M.Kanske inte så jätte smart. N. Du kan behålla hemligheter. O. As sexig, grr P. Populär bland alla. Q. Ful. R.Helt GALEN S. Lätt att bli kär i. T. Omtänksam och bryr dig. U. Kingen på att bara tare lungt. V. Bästa kyssaren som finns. W. Tänker sig inte för eller nått, sjuk i huvudet. X. Jätte bra i skolan/jobbet. Y. Bästa en pojkvän/flickvän kan begära. Z. Alltid redoM. Kanske inte så jätte smartGumman, du är den som finns där. Hur mycket du betyder kan man inte förklara med ord. Du betyder så jävla mycket när jag mår så här. Du är fan en av dem bästa människorna på denna jord. Jag litar fan mest på dig och kommer alltid göra. Du ska veta hur glad du får mig. Här är tre ord jag vill att du ska höra; Jag ÄLSKAR dig <3
Cant help falling in love with you.   (Fråga inte vad jag gör med munnen, det vet jag itne själv x] )NiclasdotterTill sist vill jag bara tacka alla underbara människor som har gjort det här året speciellt! <3  2008 här kommer vi! :)

Låt oss sammanfatta mitt år som 14 åring som ett ultrablont år med konstiga jävla saker med munnen!
Rise and Shine!

Idag känner jag mig på lite bättre humör. Så ni får glömma mitt lilla mentala breakdown igår, haha. Idag lyser solen och det är faktiskt helt okey varmt ute. Ska promenera ner till biblioteket senare och hämta ut en bok jag måste läsa i Svenska kursen. Och ikväll gäller det.. Det slutgiltiga provet i naturkunskap. Jag har inte hunnit bli riktigt nervös än. Men det kommer, jag lovar er! Bara jag inte får en bitterfitta till lärare som ska bedömma mig. Det hade jag nämligen på företagsekonomin igår. Har aldrig varit med om en sån tjurig människa! Slår vad om att hon inte har fått ligga på länge! ;)

Nae, nu ska jag sätta igång och repetera tills ikväll. Så jag kan någonting iallafall!
I'm right in all the wrong ways.

Egentligen är det väl inget fel på att vara som mig. Ambitiös, vetgirig och seriös. Men ibland går det överstyr. Då jag blir FÖR ambitiös, vetgirig och seriös. För när man blir det. Då knäcks man ganska lätt om man bara blir näst bäst. Man hade ju satsat på att vara bäst. Är van på att vara bäst. Därför gömmer jag mig när jag är näst bäst.
För det här är det enda jag kan. Det enda jag kan glänsa med. När jag inte har det längre.

Vem är jag då?Gnäll, gnäll, gnäll.

Ouf, denna veckan har varit riktigt dålig hittills. Jag känner mig halvsjuk och väldigt hängig vilket gör att det inte går alls bra att plugga. Och när jag inte pluggar får jag ångest över det för att jag verkligen vill ha hunnit klar skolan till nästa sommar så jag kan ta studenten. Denna veckan suger verkligen. Ingenting har gått bra.
Därför är jag så livrädd att mina muntor (muntliga tentor för er som inte förstår) som jag ska ha ikväll och imorgon kväll ska gå åt helvete. Och det funkar inte att dem går åt helvete. Jag måste minst spika VG i båda kurserna.

Jag vill inte vara med längre. Jag borde valt att gå i vanlig skola..
Jag vill vara din när lamporna släcks.

Jag ritar hjärtan med mina fingertoppar på din nakna hud.
och du låter mig fortsätta tills jag tröttnar.
För vi har inte bråttom någonstans.
Här kretsar allting om dig, och mig.
Om oss.

För i ett mörkt rum syns inte krossade drömmar.
Det existerar inga måsten eller tvång.
I ett mörkt rum omfamnas man och göms så länge man vill.
Man göms tills någon tänder lampan.

Men i ett strömavbrott finns bara du och jag.
Och mina hjärtan på din hud.
Brrr, it's cold in here.

Jag förstår det verkligen inte. Hur jag kan faktiskt kan frysa så mycket som jag gör. Iskall om fötter, händer och nästipp konstant! Så jag går i princip alltid i minst ett par strumpor och ett par raggsockar över. Vad kan detta bero på? Är det någon som har någon som helst aning?

Snart kommer jag bli en lite isbit!
Som en gyllene ring i trynet på en gris, är skönhet hos en kvinna utan vett.
Summerbaby.Någon mer än jag som längtar till sommaren?
Epik, lyrik och dramatik.

Hur deprimerad blir man inte när man vaknar och ser att det har kommit minst 15 cm snö över natten?
Igår var vädret hur fint som helst och all snö hade nästan försvunnit. OCH SÅ KOMMER DET HÄR!?
Märks det att jag är något trött på snön eller?

Men det är fredag idag och det är ju en liten tröst iallafall. Som vanligt på fredagar så ska jag sysselsätta mig förutom att plugga med att dammsuga och städa hela undervåningen. Kanske blir en runda på övervåningen också. Har sån jäkla träningsvärk i ena skinkan, haha. Har ingen aning om vad jag har gjort.

För att förklara min kanske lite random titel så har jag börjat läsa svenska B idag. Och jag är tammefan helt överlycklig. Massa litteraturhistoria och språksociologi. Kan det bli bättre allvarligt talat? Sen att jag ska läsa minst 7 böcker i kursen är bara plus i kanten!

Men nu ska jag dyka ner i boken igen. Talk to you later guys!
Tänker aldrig säga sanningen igen till någon som vägrar att förstå.

Jag har i mitt liv:

( ) Rökt.
(/) Snusat.
( ) Drogat.
( ) Druckit så mycket att jag spytt.
( ) Stulit en bil.
( ) Hånglat med samma kön
(x) Sovit i samma säng med samma kön.
(x) Varit kär.
( ) Haft sex senaste månaden.
( ) Snattat.
(/) Blivit påkommen av någon när jag har haft sex
( ) Blivit arresterad.
( ) Gått på en blind date
(x) Ljugit för en vän.
(x) Skolkat.
( ) Sett någon dö.
(x) Varit utomlands.
(x) Flygit flygplan.
(x) Gått vilse.
(x) Varit nära på att dö/skada dig riktigt illa.
(x) Gråtit dig till sömns.
( ) Lekt tjuv och polis.
(x) Sjungit karaoke.
(x) Gjort något som du lovat dig själv aldrig göra.
( ) Busringt.
( ) Skrattat så mycket att någon dryck kommit ut ur näsan.
(x) Fångat en snöflinga på tungan.
(x) Dansat i regn.
(x) Skrivit till Jultomten.
(/) Sett solen gå upp med någon du tyckt om.
(x) Blåst såpbubblor.
(x) Grillat på en strand.
(x) Åkt inlines
(x) Åkt skidor.
(x) Åkt skridskor.
( ) Åkt snowboard.
( ) Kännt dig som ett reklamavbrott
(/) Genomgått en operation.
(x) Varit förälskad i en lärare
( ) Haft sex med min lärare.
( ) Sett en del av mig själv brinna.
(x) Ätit sushi.
(x) Legat på rygg och sett molnen flyga förbi.
(x) Gjort en snöängel.
(x) Haft ett te-party.
(x) Byggt ett sandslott.
(x) Hoppat i en vattenpöl.
(x) Hoppat i en lövhög.
( ) Somnat i skolan/på jobbet.
( ) Använt ett falskt id.
(x) Tittat på en solnedgång.
( ) varit med i en jordbävning.
( ) Rört en orm.
( ) Sovit under stjärnorna.
(x) Blivit kittlad.
( ) Blivit kittlad så du spytt.
(x) Blivit bestulen.
(x) Blivit missförstådd.
(x) Vunnit i en tävling.
(x) Gått mot rött.
( ) Blivit avstängd från skolan.
(x) Varit i en bilolycka.
(x) Haft kramp.
(x) Ätit ett helt glasspaket på en natt.
(x) Hatat mitt utseende.
(x) Varit vittne till ett brott.
(x) Gått barfota i leran och pressat leran mellan tårna.
(x) Skrivit ett kärleksbrev.
(x) Fått en önskan inslagen
( ) Haft sex med ett djur.
( ) Smakat torrfoder för ett djur.
( ) Sagt till en främling att jag älskar honom/henne.
(x) pussat en spegel.
(x) Sjungit i duschen.
(x) Drömt att jag gift mig med någon.
(x) Slickat på en lyktstolpe på vintern.
(x) Suttit på ett tak.
(x) Skrikit så att jag inte fått luft.
(x) Pratat i telefon i mer än 4 timmar.
(x) Stannat uppe hela natten.
( ) Inte duschat på en vecka.´
(x) Plockat och ätit ett äpple direkt från trädet.
(x) Klättrat i träd.
(x) Haft en koja.
(x) Blivit puttad i en pool med kläderna på.
(/) Brutit någon kroppsdel.
(x) Fångat en fjäril.
( ) Fuskat på ett prov.
(x) Glömt någons namn.
(x) Sovit naken.
(x) Tatuerat mig.
(x) Piercat mig på annat ställe än öronenMaybellene I HofteholderÄlskar låten. Älskar bandet.
Och det bästa är att de kommer till Peace & Love i sommar. Kärlek live helt enkelt!
Sleepy secret?

Jag förstår inte hur jag kan vara så trött hela tiden. Jag sover ca nio timmar per natt och jag får dagligen min dos av frisk luft. Vad händer? Kanske måste börja käka vitaminer eller något. Dock är jag sämst på att komma ihåg att ta sånt. Det är ett under att jag kommer ihåg mina minipiller.

Så, tisdag idag. Fick reda på att jag ska inte munta på naturkunskapen förrens nästa vecka. Lite segt eftersom jag hade velat få det gjort denna veckan. Kanske blir två muntor då nästa vecka, hah. Sitter och skriver likviditets budgetar. Lite halvtråkigt, men det måste göras.  Om några timmar kommer Angelica förbi också. Ska bli riktigt kul att få lite socialt umgänge! Dessutom har jag inte träffat henne på x antal veckor så det ska bli trevligt att träffa henne. Känner jag henne rätt kommer hon ha massa smaskiga saker att berätta. I like!

Men innan dess måste jag bli klar med detta kapitlet. Så, talk to you later guys!
Monday, oh dear monday.

Godmorgon på er.
Har tagit en femminuters paus i mitt pluggande för att skriva lite här. Då har en ny vecka börjat och nya saker att ta tag i. Så klart har jag massa saker att läsa och lära mig, haha. Förmodligen kommer en munta i naturkunskap med. Men jag ska försöka ta tag i lite andra saker denna veckan med. Städa, och försöka träffa människor för en gångs skull, haha.  Movits! är och spelar här i stan på torsdag. Men självklart är det 18+ och jag förbannar att jag inte fyller förrens i maj.
Funderar på att boka en biljett upp till stockholm och plugga därifrån ett tag. Hmm, det får jag fundera mer på. För jag är trött på mitt lilla rum här nu.

Nu är pausen slut. Vi hörs senare!En grå, dimmig och trist söndag.

Jag har lyckats få parfym i munnen på något jäkla höger, så nu har jag sjukt ont i halsen. Hmm, inte okej.
Idag är det söndag. En grå, dimmig och trist söndag.
Fortfarande lite bitter över hur melodifestivalen slutade igår. Tycker det är riktigt surt att Saade vann. Inte bara för att den jag hejade på inte vann, utan för att låten faktiskt är löjligt lik både kall som is med gemeni som var med i melodifestivalen 1984 och lili och sussies Oh mama cant you tell.  Visst, melodfestivalen kanske inte är känd för orginella låtar. Men kom igen, lite bättre kunde vi väl ha åstakommit?

Nae, måste sluta vara bitter. Ska nog ta tag i mig själv idag och städa upp i mitt rum. Förmodligen blir det också att se några filmer också. Ja, vi får se helt enkelt.Jag? Frysa? Naaae, varför säger du så?
Thats's the way, i like it.

Ä-N-T-L-I-G-E-N!
Skickat in sista uppdraget för naturkunskapen för rättning nu. Sen väntar bara muntan och sen är den skitkursen slut. Jag ska vara ärlig och säga att så länge jag blir godkänd i kursen så är det fine med mig! Gick ner och hämta posten och såg att jag hade fått saker till mina nya kurser och en avi för att hämta ett paket med alla böcker.
Så det är bara att fortsätta att plugga. Dock kommer det blir roligare nu, haha.

Så fredag också. Känns gött faktiskt. Har gjort min obligatoriska fredagssyssla idag med. Nämligen att dammsuga hela undervåningen (Övervåningen dammsuger jag ibland, men det ser ju inte föräldrarna så va fan). Idag var jag till och med så duktig att jag moppade hela undervåningen också. Dock var det ju inte lika smart att gå ut i skogen med hunden där det är blött och lerigt och sedan släppa in henne... Men men, hon behöver ju med gå ut, hah.

Talk to ya lateeeer!Det gör ont i mig när du ler.
Ta tjuren vid hornen, eller ja i mitt fall miljöförstöring.


Igår så bestämde jag mig att jag åtminstone skulle skriva klart labbrapporten till naturkunskapen. Jag började iallfall. Men inte fan blev den färdigskriven! Försöker peppa mig själv genom att tänka om jag gör det här nu så slipper jag göra det sen. För det är bara labbrapporten och två frågor kvar på mitt uppdrag. Sen är det klart! Eller ja, det är ju munta med. Men iallafall. Så idag ska jag tvinga mig själv att skriva klart det.  Satsar på att försöka nästan hinna skriva klart labbrapporten innan lunch!

Längtar tills det blir svenska och franska ist! hah.Vrider och vänder. Funderar och tänker.Satt nyss med en kopp te ute på balkongen i solskenet. Med iPoden inpluggad i öronen satt jag och funderade lite på mitt hår. Djupt va? Nej men det börjar närma sig tiden att klippa sig och då funderar jag på om jag ska bara toppa mig lite eller om jag ska go bananas. Det hade ju varit lite kul med förändring. Hår växer ju faktiskt ut. Det är ju inte som att jag ska kapa en arm eller liknande.
Hmm, jag får fundera lite till. Tror jag ringer frisören efter lunch!
Du är inte som alla andra.


Men i dina ögon är jag en i mängden.
I made it!

Herregud! (Skrattade nyss till när jag insåg den roliga kopplingen, you'll see).
Har precis tentat av kursen Religionskunskap A, get it? Haha. Iallafall har jag varit jättenervös hela morgonen. Och när jag väl ska ha muntan så kråglar ljudet!? Wtf gör jag. Jo, jag får ta hela muntan per telefon istället. Skakande, hjärnsläpp och stammande var några saker som drabbade mig. Men trots det klarade jag mig fint och har nu ännu ett fint litet MVG i min betygssamling. Great huh?  Stolt över mig själv och peppad inför de andra kurserna. Eller ja, alla utom naturkunskapen iallafall..
Famlar och faller.

Jag famlar i ett mörker. Försöker hitta något att hålla fast vid som känns tryggt. Försöker egentligen greppa något som egentligen aldrig varit inom räckhåll. Alltid inom synhåll men aldrig så nära så jag kan ta på det. Famlar, faller och ligger hjälplöst kvar. Eller inte hjälplöst. Kanske mer orklöst. För ingen ork finns kvar att famla efter något i mörkret. Jaga efter något som aldrig varit mitt. Det är säkert här nere. Kan inte falla lägre. Så jag ligger på paus ett tag. Iallfall tills någon får mitt hjärta att slå i ultrarapid igen.
It's not a song. It's a story of sound.Explosions in the sky - Your hand in mine
Voulez vous couche avec moi ce soir? Eller nått liknande.

Skriver väldigt lite här märker jag. Kan bero på att jag har fullt upp med att plugga och när jag inte pluggar så lagar jag antingen mat, diskar, tittar på tv eller sover.  Busy Gal ya know! På tal om plugga så talade jag nyss med min mentor. Eftersom jag snart är klar med mina tre första kurser så beställde jag tre nya. Så ska snart avsluta religionskunskap A, Naturkunskap A och Företagsekonomi A och påbörja Svenska B, Franska och Psykologi A. Så sedan kommer jag väl förklara psykiska åkommor på franska. Det hade varit något va?
Fast ja, jag ska nog först fokusera på att göra klart de tre första!