Focaccia, gör det själv!

Har fått flera förfrågningar vilken recept jag använder och hur man egentligen bakar Focaccia, så jag tänkte dela med mig till er (:

För 2 stycken bröd behöver du följande:

25 g jäst (½ paket)
3 dl ljummet vatten
0,5 dl rapsolja
2 msk honung
1 msk flingsalt
7 dl durummjöl


Olja + Flingsalt + Valfri "topping"

Egentligen ska man ha olivolja ist för rapsolja, men jag tycker inte om smaken av olivolja så jag använde vanlig rapsolja och det fungerade hur bra som helst! Även så ska det vara vetemjöl special istället för durummjöl men jag tyckte det blev godare såhär!

Så hur gör man då?

Vispa ut jästen med vatten, olja, honung och flingsalt i en bunke.
Tillsätt lite mjöl i taget och arbeta samman till en deg och knåda den i cirka 5 minuter (Latmasktips: Använd en köksmaskin som är självgående för detta så kan du lämna den tills den knådat klart). 
Jäs degen till dubbel storlek i en bunke täckt med bakduk, i cirka 35 minuter.
Sätt ugnen på 220 grader, varmluft. Häll ut degen på mjölat bakbord och dela den i 2 delar, knåda den lite och lägg på två oljade plåtar med lite flingsalt i botten.
Platta ut degarna tills de är cirka 1-2 cm tjocka och låt jäsa under bakduk till dubbel storlek, cirka 30 minuter.
Sätt fingrarna i degen så att det formas en massa hål, ringla över rikligt med olja och strö över flingsalt samt tryck ner den "topping" du vill ha. Exempel på topping kan vara: Fetaost/salami, Tomat/basilika, Timjan, Rosmarin, vanlig prästost eller vad du själv känner för! Bara fantasin och smaklökarna sätter gränserna.
Baka brödet i mitten av ugnen tills det är gyllene, cirka 10 minuter.

Sen voilá! Ett fantastisk gott bröd som är lika gott på picknicken som till middagen!




Maskinen eller dö




Foccacia

Ibland har man tråkigt. Och då bakar man kanske gudomligt goda foccacia. Mums.




Moti-vadå?

Herregud. Det känns som alla min motivation är borta, åtminstone till att plugga. Och det är där jag behöver det som mest. Kanske har jag kommit in i den berömda trean-svackan då man bara skiter i allt och vill ta studenten?
För lite så känns det faktiskt för mig, samtidigt som jag fortfarande är den där prestationsprinsessan jag alltid varit. Hycklare? Ja något.

Har ett arbete nu i marknadsföringen som skulle kunna bli klart hur snabbt som helst om jag bara satte mig och gjorde det. Sätter jag mig och gör det? Nej..

Vad är det för fel på mig!?



But it was not your fault but mine. It was your heart on the line. I really fucked it up this time. Didn't I, my dear?




Dagens sporre.

Stötte på en bekant på gymmet idag när jag var och träna. Hon påpekade att jag såg smal ut.
Detta gjorde garanterat hela min dag!




Byebye fattie.

Nu jävlar hörrni.
Jag har ju gymmat tre gånger i veckan sen september och det funkar skitbra. Dock vill man ju komma ut i friska luten också, speciellt nu när det är så jädra fint väder!
Så jag har laddat ner appen Runkeeper som visar hur långt man gått, medelhastighet, antal brända kalorier och så vidare. Älskar den!  Så nytt för mig är att jag är ute och tar en PW varje dag med hunden på cirka 3,5 km. Självklart så kommer det bli längre rundor senare, men man måste ju få mjukstarta lite ;)

Har dessutom signat upp mig för Lillages distanstävling för maj månad. Så det är bara att sätta igång nu!
Dock behöver jag ett par nya dojjor då mina som jag använder nu verkar vara för små då mina tår känns misshandlade efter en promenad och jag är heeeeemskt sugen på ett par Reebok Easytone.

Pappa köpa?

REEBOK ET FLASH W REEBOK ET FLASH W




Midsummernight




Inte lite sugen.



Nej nej, jag är ju inte alls sugen på att åka till P&L i sommar. Absolut inte...




The only difference between tattoed people and non-tattoed people is that tattoed people don't care if you don't have tattos.




Detta vaccinerar 95 barn

UNICEF vaccinerar barn i Elfenbenskusten

Jag skulle gärna ta mig an uppdraget, men eftersom jag inte kommer loss så publicerar jag den här bloggposten istället. Då vaccinerar jag nämligen 95 barn runtom i världen mot stelkramp tillsammans med Apotek Hjärtat. Det är också bra

Har du en blogg och vill vaccinera ytterligare 95 barn? För varje bloggare som publicerar den här bloggposten mellan 16 april och 13 maj så skänker Apotek Hjärtat 95 stelkrampsvaccin. Läs mer och hämta bloggmaterial på unicef.se/sprid-budskapet/bloggkampanj




Stay Positive.




Up from Below




Ensammast i världen.

När jag var ensam
så drömde jag om allt det där
som jag upplevde med dig.

Sånt som man inte förstår
om man inte är full
av hormoner
eller andra lusthöjande medel
så som kärlek.

Det var svårt att tänka klart
när du försvann
och fann någon ny,
som du säger föralltid till.

Kvar är jag,
ensammast i världen.



Michael Jackson Dance Tribute.



Spelar ingen roll hur många gånger jag ser detta klipper. Får gåshud varje gång.
Önskar jag hade kunnat vara med där.




Den stora trygga vargen




New in



Marknader är allt bra att ha ibland.

Oftast är det mest skit som inte håller, fula kläder, godis och leksaker som dominerar. Trots detta så kunde jag finna några fynd på dagens markand. En stickad tubhalsduk som jag längtat efter, två übersnygga och dessutom sköna sjalar samt solglasögon och en ny plånbok!

En ny plånbok var jag verkligen i behov av då de två jag har inte uppfyller mina behov. Den ena har massa kortfack som jag behöver, men inget myntfack och den andra har ett myntfack men knappt några kortfack.
Så hittar jag denna sötnosen med både en hel del fack för mina tre miljarder kort och ett myntfack.

Nöjd som en dåre.



What's up Sistah?




Sömnlös.

Ni anar inte hur trött jag är. Efter ha legat och praktiskt taget slagits för sin sängplats så fick jag gå och lägga mig i soffan och sova istället. Rätt slut, men det är okej.

Tråkigt nog åker jag hem imorgon. Skulle egentligen varit här en vecka till, men min skolgång blir lidande och skolan är prio ett för mig iallafall i några månader till och det hoppas jag att min omgivning (inkl. man) förstår.
Så efter en vecka som östgöte tar jag mitt pick och pack och hoppar på tåget mot småland imorgon klockan 9.30


Efter förhoppningsvis lite mer sömn!



Reaggetoner spelar i mina öron.

Känner att jag skriver inte så mycket här när jag är borta. Men det tror jag ni överlever. Iallafall så sitter jag och lyssnar på reaggemusik medans min man står i köket och steker biffar. Jag är nämligen bannad från köket idag, och det känns lite jobbigt. Sitter och mumlar saker som skulle göra matlagningen enklare men då får jag skäll. Ni vet män och deras stolthet. Så jag sitter istället kikar på när han steker och berömmer sig själv över hur bra det blev.

Karlar alltså..




I'm on top of the world

Och jag är bäst på att blogga som vanligt.. NOT.

Men iallafall så är jag i Norrköping nu och har varit sen i torsdags kväll. Känns lite tungt då inte plugget fungerar som det borde när jag är här, så får se hur länge jag stannar. Känns så sjukt att säga det eftersom jag trivs med sällskapet men skolan går först. Ja, jag är en sådan tråkmåns.

I vilket fall som helst blir det maskinen ikväll iallfall och jag kommer dansa rumpan av mig. Punkt slut.



Som så många gånger förr.

Nu sitter jag i den säng jag har suttit så många gånger förr. Här har jag gråtit och skrattat. Här har jag varit kär och här har jag hatat mig själv. Sitter hemma hos mormor och det är verkligen mitt andra hem. Varit trött hela dagen och därför inte skrivit något här.
Laddat för morgondagen då det är full rulle igen.

Ska träffa en gammal vän på en snabb fika och sedan ut till frihamnen för ett möte/intervju med ett tv-bolag. På kvällen tar jag tåget till norrköping där jag får sova alldeles för trångt men mysigt med min man de kommande två veckorna.

Mitt liv är stressigt, men ganska bra just nu.




Och alla frågar vad jag tänker på, men jag kan inte berätta. För man får inte tänka så.

 




Score.


Tentan som jag trodde skulle bli ett misslyckande visade sig bli fantastiskt. Satte högsta betyg både på tentan och kursen. Så känns rätt relevant att säga: SCORE!



I was prepared to love you and never expect anything of you.




Älskar't




Busy.

Känner mig lite nere idag med då syrran, hennes tjej, pappa och mormor har åkt.  Känns tomt och saknar syrran redan. Jobbigt när ens bästa vän bor så långt bort.

Men iallafall, åter till nutid.
Denna veckan lär bli kaos. Så mycket som händer verkligen. Idag är det råplugg verkligen som gäller, för imorgon klockan 9 så har jag tenta. Och det känns som jag inte kan någonting! Imorgon på eftermiddagen ska jag till tandläkaren och åtgärda lite saker. Imorgon måste jag dessutom packa då jag på onsdag åker först iväg till Stockholm för att jag på torsdag ska på möte med ett tv-bolag (spännande, huh?) och sen på torsdagskvällen åker jag vidare till min man i Norrköping och stannar kvar där till 1 maj. På lördag så blir det Maskinen och ett jävla party! haha.

Så ja, denna veckan är jag upptagen. Mer än vanligt faktiskt. -
Kanske dags att sätta igång nu ?





När det slutar.

Jag vill bara veta,
vad som händer
när det man känner
och en gång kännt
tar slut.

Eller om det någonsin tar slut



Glas påsk!




Jag är inte som du, jag kommer att dö om jag stannar.

Jag vill bara kunna leva.




Try a little tenderness



Jag är lite kär i Erik Hassle.



Simple.




Til death do us part.



Ibland har jag tråkigt och ritar. Och ibland blir det ganska bra.



Mys

Ligger i sängen och tittar på Betnér direkt. Kommer titta så länge jag orkar, sen blir det sängen. Tenta väntar imorgon och behöver då vara utsövd. Håll tummarna för mig!




The best things in life are free.



Jag har några få människor i mitt liv som ALLTID kan få mig på gott humör. Ikväll har jag pratat med en sådan, och jag är på sådant toppenhumör nu. Skrattat som en dåre, pratat göteborska och haft askul. Det känns bra när man känner sig som mest ensam att man har sådana fina vänner.




Yum.



Pasta med räkor och nybakat bröd.  Mums!



Så här är det.

Den här nedrans förkylningen har inte släppt ännu! Det är därför det har varit tystare än vanligt här. Min energi går i princip åt till att plugga inför mina stundande tentor och så sover jag därimellan, haha.  Första tentan är imorgon, och just den är jag inte så nervös över för att jag känner att jag verkligen kan den. Så vi får se hur det går nu när jag är förkyld. Om kunskapen fastnar i snoret så jag inte kommer ihåg något, eller inte. Mysig bild va?
Nä, men det ska nog gå bra. Om några dagar kommer syrran, hennes tjej och mormor ner. Kommer bli en mysig liten familjepåsk.  Fast det kommer bli ganska mycket plugg ändå. Roligt liv jag lever just nu.

NOT