Nyårsmiddag á la 2012Förrätt: Toast Sjöström (Rökt rådjur och pepparrotsröra)
Varmrätt: Mozzarellafylld kycklingfilé inlindad i serranoskinka med ugnstekt potatis och whiskeysås
Efterrätt: Chokladfondant med hallon/limesås.Årsresumé 2012.

Ja men då var vi här kära vänner. Ett år har gått och förhoppningsvis har vi blivit lite klokare. Åtminstone så överlevde vi jordens undergång, så det har vi ju att vara stolta över. Jag tänkte för nöjets skull dra en liten årsresumé på vad mitt 2012 har innehållit.
 
Kärleken
Det här kan nog vara det finaste med mitt år. Det har varit så att jag har haft två förhållanden under detta år. Det ena längre än det andra. Det ena mer intensivt än det andra. Men den kärlek som jag kommer minnas varmast och mest är nog den jag upplevde (och fortfarande upplever för mig själv) i höstas. M är en av de finaste människorna jag någonsin mött och jag är glad att jag gjorde det. Oavsett hur denna historian kommer sluta så gav han mig fina minnen och ett litet ökat hopp att det fortfarande finns fina människor kvar.
 
Sommaren i Stockholm
För andra året i rad så fick jag chansen att jobba på Dell uppe i Stockholm (eller ja, Solna om man ska vara exakt). Ett jobb som jag har trivts enormt mycket med och som har gjort att jag skulle kunna tänka mig att arbeta som receptionist nu när jag har gått ut skolan. Men sommaren bjöd på mer än bara jobb. Fina kvällar med min bästa Therese är något jag inte glömmer i första taget. När vi följer med matroser hem från krogen och går sedan hem fem på morgonen. (Och nej, inte gå hem så som ni tror. Vi behöll alla kläder på!). Dessutom fanns det tid för museebesök med min kära mormor med. Jag hade en fin sommar, trots att det kändes väldigt ensam och jag längtade hem en del.
 
Tatueringar
Detta år har jag hunnit utsmycka min kropp med två nya tatueringar. Först var det i mars mitt fina hjärta som sitter på armen. För er som inte vet så står den för uttrycket "wearing your heart down your sleeve", vilket innebär att man bär sina känslor på utsidan och ger väldigt lätt bort sitt hjärta. Ett utmärkt sätt att beskriva mig. Vidare så tatuerade jag in texten "Je sens, donc je suis" under hjärtat. Texten är i min mormors handstil. En hyllning till den kvinnan som har hjälpt mig genom hjärtesorger och diverse trassel.

Utökning av familjen
Ja, jag får ju inte glömma att jag fick en underbar liten brorson i november. En liten påg som jag också har fått äran att vara gudmor till. Bebisar, underbara bebisar.  En stor gåva till min bror och hans tjej.

Musiken
Detta året har jag hunnit vara på två konserter och så några besök på allsång på Skansen. Den konsert som jag mest kommer komma ihåg är Maskinen på Grönan med min fina Angelica. Finns inget annat att beskriva den konserten med än med lycka. Haha, efter blev det en regnig väntan på en efterfest som sög apballe. Men det är ett minne som kommer sitta kvar länge i mitt sinne och hjärta.Hoppas ni har haft ett lika fint år som jag!One, Two, Fuck you

YSOWvX on Make A Gif, Animated Gifs
 Energi.

Jag vet inte om det är det nya året som snart kommer som ger mig energi eller vad det är. Visst är jag nedslagen då och då, men det är det okej att vara. Men annars känns det som om jag börjar få grepp om livet igen. Börjar inse mitt eget värde som människa och resa på mig, borsta av smutsen och le. Studenten om exakt två veckor och jag har den finaste studentklänningen ever. Alla mina känslor blir till produktivitet på poesifronten.
Även om jag inte har någon koll på livet känns det helt jävla okej.

Tack ni som älskar er och bryr er om mig, men ännu större tack till idioter som gjort fel. Ni sporrar mig till vara den fantastiska konstiga människa jag är!Problems of being me.
Slutet är nära.

Slutet närmar sig. Ja, inte för mänskligheten men för min gymnasietid. Det känns rejält läskigt ska jag tala om för er, och jag känner mig så hemskt förvirrad över vad jag ska göra av mitt liv. Nästa fredag har jag min nästsista tenta och följande måndag har jag den sista. Det är helt sjukt. Om dryga två veckor står jag med vit mössa och tar emot gäster som vill fira min student. Jag klarade det. Jag klarade mig igenom gymnasiet trots allt trassel och förseningar. Herregud vad stolt jag är över mig själv.
 A dream is a wish the heart makes.
I met a boy, he was of a different kind.
Merry fucking christmas.

Ja ni, hade ni en fin jul? Det hoppas jag att ni hade. Min var helt okej. Mycket tankar som spökade bara. Fick en hel del fina saker och jag tänkte låta den lilla skrytmånsen i mig komma fram och berätta vad jag fick:
 
- En tegelfärgad Kånken
- Presentkort på Hemmakväll (2x500kr)
- Presentkort på GAME (500kr)
- Presentkort på H&M (250kr)
- 1800 i kontanter
- Första samt andra säsongen av The Walkning Dead

Så ja, nu är det bara att shoppa loss och lägga allting i min fina ryggsäck. Jag är säker på att ni skulle vilja se en massa bilder från mitt firande, men tji fick ni.  God jävla jul!
 
 So this is christmasOkej, jag har varit lite bitterfitta de senaste dagarna. Och nej, jag vill fortfarande inte ha jul egentligen. Men nu är det bara att acceptera det och inte förstöra för resten av familjen.
Idag har det gjorts det mesta av maten till julbordet så det är bara lite småfix kvar imorgon. Vi har även klätt granen som ni får lite sneekpeak bilder på här. Känner att jag borde börja fotografera igen. Det är kul och jag vill bli bättre på det. Kanske ska gå en kurs nu i vår? Tja, vi får se.
Hur som helst är det jul och nu ska jag spendera tid med min kära familj.

xoxoStars can't shine without darkness.
Fuck off and die.

Är så less på allt. Förbannad på hela mänskligheten.
Fuck off.Go away christmas.

Idag är det onsdag och det är 5 dagar kvar till julafton. Ärligt talat hade jag nog helst sluppit julen iår. Allting känns så påklistrat mysigt och kärleksfullt. Kanske bara jag som är bitter. Men jag försöker att inte vara. Försöker faktiskt att vara någerlunda glad och så. Produktiv försöker jag också vara, men det går sådär.  Tiden går åt til så mycket annat än just skolan. Vilket är väldigt dåligt då jag verkligen borde lägga krutet på det nu det sista. Kan ni tänka er, jag har bara två arbeten och två tentor kvar, sen är gymansiet över. Helt underbart.

Det är inte bara tiden som ställer till det för mig. Mina egna tankar trasslar till det en del också. Det är svårt att vara produktiv när man saknar någon så mycket. Det är egentligen en dålig ursäkt, men ibland känns det faktiskt som jag dör inombords. Alla ni som fått era hjärtan krossade vet va jag menar.

Hur som helst, det är mycket just nu. Med julstök, slutspurt i skolan och mental hälsa.
Så det blir lite hipp som happ med inlägg här.Dear Santa.

 
Chelseaboots Kängor, Greyson Boots, Vandela

Från Have2Have.se
 Var stark när du har all rätt att bryta ihop.

Ibland så händer saker i livet som man inte kan styra över. Saker som verkligen äter upp en levande och lämnar kvar ett tomt, likgiltigt skal av den person man brukade vara.  Man gråter, skriker, är arg, är tyst. Man stirrar in i väggen, man springer flera mil eller ligger i sängen och önskar att man bara kunde försvinna. Försvinna in i de vita lakanen i en sorts vit bomullshimmel där ingenting kan röra en. En plats där det inte existerar någon gråt eller sorg.  Men man inser att den platsen inte finns när man ligger kvar i sängen och bara stirrar ut i luften. Kanske på några förbivirvlande dammkorn i solljuset. Kanske på ingenting alls.

Men när man befinner sig i detta paralyserade tillstånd så finns det inget som kan rädda en förutom en enda sak. Det finns en enda person som kan göra att skalet mals ner och den levande personen lever upp igen. Den personen är en själv. Ingen annan än du kan ta dig ur ditt mörker. Oavsett hur mycket stöd, hjälp och stöttande du får så är det i slutändan du som måste ta det viktiga steget. Det är du som måste bestämma dig för att lämna det svåra bakom dig och se framåt mot en ljusare morgondag.

När du ligger där i din säng och stirrar rätt ut; Var stark.
Tänk på att det kommer komma en ny dag imorgon. Kanske är inte den bättre än idag, men en dag så kommer det komma en morgondag som är bättre. En dag då du kan andas igen och allting känns inte lika svårt.

Kom ihåg,
att hur mycket du än har i ditt liv så kommer du i slutändan alltid bara ha dig själv.
Så var stark, för vem ska annars vara det?A winner is a loser that never give up.
Your loss.
Du sa det där man aldrig får säga.

 
Säg det igen.Det är klart jag överlever.

Det är så många som försöker trösta mig med att jag kommer klara det här och att jag kommer att överleva.
Kära ni, jag vet så väl att jag kommer att klara det här och att det inte är en livshotande åkomma att ha ett brustet hjärta. Men likväl så gör det ont att ha det.  Jag kämpar på så gott jag kan för att ha det där leendet på läpparna och slippa gråta så många timmar. Det är svårt, men jag försöker varje dag. Och för varje dag blir det lite lättare. Lite lättare att le, lite lättare att se ljus i vardagen. Men det finns fortfarande så mycket som gör så djävulskt ont i mig, och som kommer ta tid att åtgärda och reparera. Men precis som ni så gärna vill berätta för mig så kommer jag att klara det, jag kommer att överleva.
Det känns bara så svårt att leva ett "normalt" liv nu när man vet att man hade det så mycket bättre för några månader sen. Det är svårt att låtsas vara glad när man vet att den sanna lyckan är förlorad med honom. Självklart kommer den komma tillbaka, men inte inom en snar framtid. Allting måste få ta sin tid att läka.

Så jag ber er alla i min närhet;
jag vet att ni vill hjälpa mig och att ni bryr er. Det kanske är jobbigt för er att se mig såhär nedbruten som jag är för tillfället. Men jag vet att jag klarar mig. Jag behöver bara tid att sörja och acceptera. Jag har förlorat en människa som jag bryr mig så hemskt mycket om och jag måste få lite tid att komma över det.  Och med det kommer en hel del tårar och en ganska rejäl klick med ångest. Men jag klarar det. Låt mig klara det. Jag ber om hjälp när det blir för tungt.I miss your stupid everything.
Att stå kvar när hela världen rasar samman.

När du har varenda anledning till att ge upp, och varenda skäl att släppa allting; Stå kvar.

För det är något eller någon som gjorde att du höll kvar så längre. Varför ska
du då ge upp bara för att det blir lite tungt? Visst, det kommer göra ont som
fan och du kommer gråta som det inte fanns någon morgondag.  De flesta runt omkring dig kommer att försöka
att övertala dig att släppa, att gå vidare, att sluta tänka.  Vissa för att de inte tror på din orsak och
andra för att de inte orkar se dig ledsen längre. Men om du känner att din
orsak är värd alla tårar i världen och några till, och om det är värd tid att
vänta, släpp för fan inte.

Håll kvar med all din kraft du har kvar. För även om det gör ont så orkar du.
Det gör du, även om det inte känns som det just nu.

Så när världen rasar samman och det känns som att alla andetag har tagit slut.
När solen har försvunnit för länge sedan och kvar finns bara ett evigt jävla
mörker. När du känner för att släppa taget och tappa allt hopp.

Gör det inte. 

Stå kvar och visa världen att det är värt att kämpa för. 
Så länge du tror på det själv.Have you ever loved a girl like that?
Dec. 14, 2012
Det finns så mycket ord.

Inom mig ligger det massor med högar av ord som bara väntar på att få komma till uttryck. De ligger där inne och lagras tills de hittar rätt och formuleras i vackra meningar som kryper in under skinnet på den som lyssnar eller läser. På senare tid har det både känts som det både flödar över och går back med ord. På samma gång.
Dock har jag massor och åter massor med känslor som ligger och bubblar i mig. En del dåliga och en del bra. Men de där känslorna brukar få orden att hitta rätt. Så det blir som jag tänkt och så jag kan beröra andra åter igen.

Jag väntar bara på att de ska ordna till sig lite till. Så att orden ligger i exakt rätt position.
Rätt position för att nå fram till dig.Att något så nära kan vara så långt bort.
Rivers and Roads.
Patience is waiting. Not passively waiting. That is laziness. But to keep going when the going is hard and slow - that is patience.I guess I'll just wait a little longer.Full fart framåt, Kapten!

Det bra med att må dåligt är att man vill göra så mycket som möjligt för att slippa tänka på det. Därför har jag varit sjukligt produktiv för att vara mig i deprimerat tillstånd. Jag har läst ett kapitel i miljökunskapen och städat mitt bombnedslag till rum vilket innebär massavlivning av dammhästar och upplockning av tre miljoner klädesplagg. Och då är klockan inte ens tolv! Vid ett kommer finaste Angelica och ska umgås med mig lite. Ni vet, update på allt som händer i livet och så. Kanske slänger in lite filmtittande också.
Sen ikväll blir det förmodligen åter till produktiviteten med att läsa det sista kapitlet i miljökunskapen och kanske börja på det följande arbetet. Har verkligen piskat mig själv att sätta fart nu. Ju snabbare jag gör det, desto snabbare slipper jag skolan. Mitt liv är planerat att gå i full fart iallafall de närmaste två veckorna. Sen får vi se om jag kraschlandar eller om det fortsätter i samma takt!När slutar det göra ont?
Time flies.

Nu är jag sådär hopplös igen. Gör massa andra saker än att plugga och i detta stadiumet kan jag verkligen INTE göra det.  Finns inte riktigt med tid till det. Så idag har jag istället för att plugga varit ute och sprungit med hunden i snön och sovit bort hela eftermiddagen.  Jävla sömnproblem alltså.  Har åtminstone läst 20 sidor av miljökunskapen och ska minst läsa 15 till ikväll.  Känns som mina tankar och fokus är på helt andra håll än vad de ska vara på.  Usch. Och snart är det jul.


VART FAN TAR TIDEN VÄGEN!?While their souls still searching for the light.
Dagens ord: Kolfluorkarboner

Jag har haft en ganska blandad dag idag må jag säga. Dagen börjar med att jag går upp klockan sju för att färdigställa de tre prinsesstårtorna jag började på igår. De skulle få varsitt rosa marsipanlock samt varsin liten krona på. För klockan halv nio så kom nämligen personen som hade beställt tårtorna av mig. Fick höra i efterhand att de inte bara var hemskt fina utan även riktigt goda. Så jag är nöjd. Mission completed.
Men sen har jag också pluggar miljökunskap för fulla muggar. Insåg att det är två veckor (!!) kvar innan jag ska vara klar med de två kurserna jag håller på med. Så jag måste sätta lite fart. Har som sagt lagt lite som i dvala den senaste månaderna så jag har inte riktigt kunna förmå mig att göra det jag borde gjort.  Jag är väl fortfarande lite i halvdvala men jag måste kämpa på. Det är ju inte alls långt kvar nu! Skickade dessutom ut mina studentinbjudningar tidigare i veckan så snart är den här. Dagen då jag får stå med vit mössa!!!Ja just det, ni kanske vill veta vad dagens ord är också?

Kolflourkarboner kallas också för CFC-gaser och är en växthusgas. De flesta kanske mer känner igen det som freoner. Gaserna bidrar både till växthuseffekten och hål på ozonlagret.


Så, nu har ni också fått lite miljökunskap. Det hade ni inte räknat med va?
I might marry that man.
Hur det känns att dö.

Så här sitter jag med mina söndergråtna ögon och tomma glas. Var det verkligen såhär det var menat att vara när man älskar någon?  Om jag bara hade förstått det så hade jag förberett mig bättre. Köpt massor med cola, mer näsdukar och gjort playlists med musik som får mig att gråta ännu mer.  Om jag visste att älska någon innebar hela nätter med okontrollerbar gråt,  andningssvårigheter och en saknad som äter upp en inifrån så skulle jag förmodligen låtit bli. Låtit bli att falla för de där mörka ögonen som på något vis såg rätt igenom mig. Låtit bli att kyssa den där mannen som stal mitt hjärta på en hundradels sekund. Jag hade låtit bli att öppna mitt hjärta och lagt mig helt sårbar inför någon annan.  Låtit bli att ge makten att skada mig skoningslöst till någon annan

Egentligen är det nog ett ganska vanligt problem. Ja, det där med hjärtesorg.  Det är något som man ska gå igenom. Typ som att inte ha råd med hyran för man festat upp hela lönen. Eller att åka snålskjuts på bussen för att man lägger hellre pengar på tvspel än på det där förbannade busskortet.  Fastän det är ett vanligt problem det där med att få sitt hjärta krossat i miljontals och åter miljontals små bitar, så gör det faktiskt jävligt ont.  Ibland vill jag jämföra det med att dö. För det är faktiskt det som det känns som jag gör nu. Dör.

För har ni varit med om att ni finner er själva på golvet i duschen i timtals för att ni sitter helt apatiska där?  Eller att ni sitter i fosterställning på golvet och gråter så ni tror att hjärtat ska gå sönder ännu mer? Ni vet, den där hjärtskärande gråten som man inte kan låta bli att gråta som gör att man inte kan andas och som gör att man låter som en retaderad säl.  Det är just här jag befinner mig nu. På golvet, gråtandes som ett hjälplöst barn. Tröstlös och övergiven.  Åtminstone är det så det känns.

 

Så hur känns det att dö , kanske ni undrar?
Tja, lite som att leva faktiskt.
Förjävligt.
I never thought that we would die
Just me.

Jag är en ganska märklig människa. Tycker regn och stjärnor är det vackraste som finns, och jag läser hellre böcker än har en utekväll på krogen. När jag älskar någon så älskar jag på riktigt.  Jag kan sitta vaken om nätterna bara för jag finner en underlig vacker känsla över att vara vaken på natten. Jag har alldeles för mycket socker i mitt te, så pass att jag tillochmed själv tycker att det blir för sött ibland. Jag handlar massor med högklackade skor trots att jag hellre nöter ut mina converse. Att åka tåg eller tunnelbana kan vara bland det mest rogivande saker jag vet.
Har en förkärlek till klassisk musik trots att den gör mig sorgsen samt lugn på samma gång. Jag missbrukar post-it-lappar som jag skriver citat och andra små lärdomar på. Jag är otroligt pretantiös och använder så många komplicerade ord jag bara kan. Att ligga bredvid någon jag tycker om och prata bort en hel natt är bättre än sex i mitt tycke.  Dock kan jag aldrig motstå när någon kramar mig bakifrån och kysser mitt nyckelben. Jag är lite för blyg för mitt eget bästa. Jag är hatar mig själv alldeles för mycket för mitt eget bästa. Jag älskar när man ger mig söta smeknamn. Jag tror på att mitt leende kan få alla andra att le, kanske inte alla men en hel del. Jag snarkar, högt.
Jag är stolt över min matlagning och vill skämma bort de jag tycker om med den. När jag ler, sätter jag tungan mellan tänderna. Jag älskar dumma tecknade komediserier. Jag är fullkomligt livrädd för ormar.  Jag har inget sifferminne alls, men är en jävel på att komma ihåg födelsedagar. Jag har svårt att säga nej.  Min familj är mitt allt och jag slåss till sista blodsdroppen för dem. Jag har svårt att lita på andra människor. Jag tänker för mycket ibland. Jag längtar efter Paris trots att jag aldrig varit där. Jag är en obotlig romantiker som tror att livet ska vara som alla cheesy loveydovey filmer från hollywood. När jag var lite ville jag blir drottning när jag blev stor. Jag har urdålig humor. Tv-spel kan vara det bland det roligaste som finns. Jag tror att allting händer för en anledning.  Jag tror på mirakel och på människors goda sida.

Jag är en ganska märklig människa. Men jag skulle inte vilja vara på något annat vis.  Man är så stark som man väljer att vara.

Det är helt sjukt mycket snö ute, jag har massor med skolarbete att göra trots att jag är helt sinnessjukt skoltrött och jag bär en enorm sorg inombords sen jag förlorade den jag älskar. Men jag kan inte låta det vinna över mig. Jag kan inte låta det förgöra mig och bli det kolli jag har varit så många dagar nu. Nej, det är dags att vara stark. Det är dags att ta tag i det som behöver göras och det med ett leende på läpparna. Det betyder inte att jag inte tycker det är jobbigt. Jag tycker det är jobbigt som bara den. Men det betyder att jag är stark nog att le trots det. Det betyder att inget, då menar jag INGET, ska få mig att känna mig som jag är mindre värd som människa.

För vet ni,
man är så star som man väljer att vara.Don't forget about us.

Bad day.

Idag är det en jobbig dag på alla sätt och vis. Det är nämligen så att idag är det exakt tre månader sen jag och M började lära känna varandra och idag skulle vi även ha varit tillsammans i en månad.  Det smärtar i mig något helt otroligt att jag knappt ens talar med honom längre. Ni som läser bloggen konternualigt vet ju hur bruten jag har varit efter vårat uppbrott. Idag gråter jag åt allt. Minns de fina minnerna, saknar honom till tusen och gråter lite till.

Min fina, fina M. Vad fan hände?One day at the time, my love. One day at the time.
Fnatt i hatt.