Det här fixar ju jag!

Tro det eller ej, håret blev bra! Kanske inte så optimalt som om någon annan skulle gjort det på mig men utväxten är borta åtminstone! 1-0 till mig. Lite komiskt är det att ett av de största problemen jag hade när jag flyttade var att jag inte visste vem som skulle färga mitt hår nu då det känns så jävla ovärt att gå till frisören för att färga en liten utväxt. Hur eller hur så är det uppdraget avklarat iallafall.

Idag är det redan fredag. Vilket betyder att jag snart bott här en vecka. Tiden har faktiskt gått snabbt.  Fredag betyder också att imorgon är det lördag och då drar introduktionen igång med grillning med alla ettor samt några äldre elever också. Jag börjar bli nervös inför det hela men försöker att inte stressa upp mig allt för mycket. Det är säkert människor som är minst lika nervösa som mig där. Vi kommer ju trots allt från alla delar av landet och jag tror inte det är så många som känner varandra. Så det är bara att koppla på charmen och leendet imorgon och försöka få lite vänner, haha.  Förutom att jag är nervös inför introduktionen så är jag jävligt pepp inför skolan. Ska bli skönt att börja plugga igen faktiskt. 

Men allt det där är ju inte förren imorgon eller på måndag. Så idag tänkte jag faktiskt göra något produktivt och ställa mig och baka! Har dock inte bestämt mig om det blir kanelbullar eller Foccacia ännu. Den som lever får se!

xoxoChallenge accepted.

Första utmaningen med att bo själv;
Man måste färga sin egen utväxt. Hur detta går, det får vi se.
Det blir nytt.

Min dator bestämde sig att sluta fungera efter flytten. Så de senaste dagarna har jag varit utan både dator och tv då min digitalbox inte fungerade som den skulle. Idag har jag fått nya delar till boxen så den fungerar och har också beställt ny dator som förhoppningsvis kommer på fredag. Så fram till jag har datorn så kommer det nog vara lite torftigt med inlägg. Är så knepigt att skriva på hela inlägg på telefonen.

Bara så ni vet att jag lever och så.
Karma baby
Om du vill ha en idiot lägg din hand i min
Precis som förut, men ändå inte.

Jag sitter ihopkurad i min säng och äter chips. Min bästa vän har precis kört hem och det hugger lite i hjärtat att veta att jag inte vet när jag träffar henne igen. Radion på mitt sängbord pratar om dagens sport. Ikväll har jag tagit åt mig min gamla vana att lyssna på radio medan jag somnar. Min tv är nämligen utdragen och färdig att följa med mig norrut imorgon. För imorgon börjar äventyret, det nya kapitlet i mitt liv.
Och jag vet inte vad jag tycker om saken. Självklart längtar jag till att få börja. Men det är ändå något som drar mig neråt. Kanske behöver jag bara göra mig av ankaret som tynger mig och sväva fritt. Nog med filosoferande ikväll. Nu ropar sängen och imorgon den långa färden norrut.

Godnatt.
Massa lådor.

Nu jävlar har jag kommit igång. Mycket är nerpackat och det som är kvar är nästan bara saker jag använder dagligen. Det åker nämligen ner på torsdag. Ouf, syns att man ska flytta nu!
I'll miss you

Avskedsturnén har fortsatt och har jag praktiskt träffat alla jag velat innan jag ger mig av. Men det är tungt att säga hejdå till någon man bryr sig alldeles för mycket om när man inte vet när man träffar dem nästa gång.

Flytten närmar sig med stormsteg. Jag har massor att göra men har inte tagit tag i någonting idag. Det har liksom inte funnits någon ork eller lust till det. Konstigt nog är jag peppad men inte för att packa ihop och göra iordning allting.

Nu ska jag försöka ta tag i saker och fortsätta packa. Går inte att strunta i det mer.
Fem dagar kvar.

Då är det bara fem dagar kvar innan flytten. Jag vet att det har blivit i princip enbart snack om flytten nu på det senaste men det är faktistk det största som händer i mitt liv nu. Har börjat att skruva ner mina hyllor som jag ska ha med mig och packa ner saker jag inte kommer använda de närmaste dagarna. Behöver hämta fler bananlådor från syrran också.  Ja precis, bananlådor. Jag packar inte i flyttlådor utan i sådana papplådor som bananerna kommer i till affären. Helt fantastiskt bra att flyttpacka i. Tips från coachen liksom, haha. 
I eftermiddag ska jag förmodligen in till stan och inhandla min alldeles egna dammsugare! Det ni! Hah. Visst känns allting skitjobbigt med att lämna alla mina fina människor men jag har blivit mycket mer positivt inställd till flytten och skolan nu på senaste. Tror det beror på att de flesta runt omkring mig är så positiva och peppar mig. Det betyder mer än vad de anar.  Och jag skrattar bara åt den fina person som sa "Du vet att det är jävligt långt iväg va?" när jag berättade vart jag flyttade.  Men jag tänker tvinga alla att komma och hälsa på mig. Självklart kommer jag att komma ner hit också men då kommer tiden vara knapp då jag har 5 timmar resväg. Och då är det enkel resa. 


Hur som helst, flytten närmar sig och jag har en riktigt bra känsla över det. Keep calm and carry on.
Jag rymmer hemifrån.

 Change
It's a new day.

Idag är det en dag närmare flytten, och det är också en bra dag om man mäter i inställning till den. Älskade fina sis och jag pratade idag om det. Och visst fan kommer det vara jobbigt och jag kommer att ha hemlägntan. Men det kommer också vara tre helt fantastiska år i mitt liv med nya kunskaper, nya vänner och nya intryck. Det kommer vara ett steg mot det livet jag drömmer om. Så jag kommer kämpa och det kommer att bli bra. '
 
Ikväll startade min "avskedsturné". Ett par vänner var över på fika för att vi skulle hinna ses innan jag flyttar. Fick ett par underbara ljuslyktor av dem. Tack finaste ni.  Imorgon fortsätter turnén med underbaraste Angelica. Usch vad många älskade människor som stannar kvar här nere. Men jag vet att de inte kommer försvinna så det är väl ingenting att hänga läpp över egentligen.  Jag är glad att jag har så fina människor i mitt liv, det är jag verkligen. 
Oavsett om de bor vägg i vägg eller 50 mil bort så kommer de alltid vara nära mig. Två sidor av samma mynt.

Jag vet inte om jag vill hoppa av lycka eller lägga mig ner och gråta hejdlöst. Om knappt två veckor så går flyttlasset hem till min lägenhet. Lägenheten som ligger 41 mil från allting jag känner till och älskar. Lägenheten där jag ska börja ett nytt kapitel i livet. Lägenheten som jag redan både hatar och älskar.  När jag hela våren gått och längtar efter antagningsbeskedet förberedde jag mig aldrig på att det skulle vara så hemskt att ge sig av.  Det fanns inte i min världsbild hur fysiskt illa jag skulle må av att packa ihop mina saker ner i flyttlådor. Vetskapen om att jag kommer försvinna långt bort nu . Jag är livrädd. 

Men samtidigt är jag också otroligt lycklig och förväntansfull. Jag kom in på en utbildning som har väldigt god renomé, jag fick tag i en fin lägenhet och jag ska börja mitt vuxna liv nu. Det är spännande. 


Fast just nu är jag mest rädd och har otroliga smärtor i magen av att packa ner mitt nuvarande liv i lådor. Vill du ha en idiot, lägg din hand i min.

 I always felt that I could take it all, but now I´m shattered in pieces 'cause of you.

 Finally.

Äntligen. Det är lite det ordet som jag vill skrika ut för tillfället. För äntligen så sitter jag för mig själv här i mitt rum. Missförstå mig rätt; jag har haft en otroligt trevlig dag med min systerson men jag tycker om att få krypa in själv i min vrå efter en lång dag. Är helt slut efter ha gått upp så tidigt också. Men jag ska väl egentligen inte klaga då det finns dem som går upp så varje morgon. Snart kommer jag ju också skaffa mig en rutin på att gå upp på morgonen. Dock inte 5.45, men iallfall i vettig tid. Nu känns det som om jag sover bort det mesta utav dagarna. Så blir det när man är en tröttmössa som mig, 

Resten av veckan ska jag försöka klämma in så många vänner som jag bara kan. Vill hinna umgås så mycket med dem som möjligt innan jag flyttar. För som en fin vän till mig sa: "Du är medveten om att det är jävligt långt upp dit va?".  Kommer ju sakna dem hela bunten. Tröttmössa

Fy fan för att gå upp såhär tidigt. Hade gärna legat kvar i sängen och sovit några timmar till. Men nej då. Ska snart sätta mig i bilen och köra ut till min syster där jag förmodligen kommer spendera större delen av dagen. Får gå i tröttmösse-sömn när jag kommer hem igen!
Minion-mani!

Idag har jag varit på bio. Igen. Hah, har blivit en del denna veckan. Detta var nämligen tredje (!) gången för denna veckan. Idag var det Dumma mig 2 som stod på schemat tillsammans med mina fina storasystrar, systerson, svåger och älskade mamma. Fantastisk film. Satt och garvade igenom hela filmen. Min humor ligger på samma nivå som en sjuårings ungefär, hah. Nu ligger jag i sängen och ska snart stänga mina blå. Klockan ringer 5.45 imorgon. Ska nämligen hålla min systerson sällskap medan syrran och svågern är på banken. Allt som allt; jag har haft en otroligt fin helg!
Why you asking all them questions?

 


Så mycket humor. Jag må ha fördomar kanske, men jag tycker hans ansiktsuttryck är spot-on!Fr.o.m. the road.

Då har resan norrut börjat. Eller ja, den började för en timme sen men ändå. Målet är Grythyttan för att ta en titt på min lägenhet och mäta lite. Måste ju veta vad jag kan få plats med och inte. Känns otroligt spännande samtidigt som det är läskigt. Detta gör flytten så verklig. Att det är inte bara något man pratar om, utan något man verkligen ska göra. Hur som helst så hoppas jag på att lägenheten ska vara fin! Uppdaterar er senare om den.
Känn ingen sorg för mig


Med mina nya dojjor på och mina fantastiska solbrillor ska jag strax dra mig in mot stan. Ska vänta på att kära Angelica ska sluta jobba så vi sedan kan gå och äta och till sist gå på bio. Vi ska se Känn ingen sorg. Har hört att den ska vara ruggigt bra så jag har väl rätt höga förväntningar på den. Men en film som är baserad på Håkans texter kan ju inte vara något annat än bra, right?  Hur som helst, nu drar detta hippa lejonet till bussen!