Andas

Det är intressant att jag inte märker att jag pressar mig själv för hårt förrän jag krachar.Så här sitter jag, innan ens jag haft den första tentan, och gråter av trötthet. Mentalt är jag helt mosad. Det är så mycket på en gång. Jag känner för att bara lägga mig på golvet och stirra upp i taket. Sådär som jag gör när jag inte vet vad jag ska ta mig till. Men nej. Nu ska jag ta ett djupt andetag, släppa på alla presstyglar och bara flyta med lite.  Jag måste förstå att jag inte behöver vara bäst jämt.  
 
 
Jag är faktiskt rätt bra ändå.Söndagsnöje

Eftersom jag var så duktig som både tvättade, strök och diskade igår så får jag ju hitta på något annat att sysselsätta mig med denna söndag. Och på grund utav att jag försummade mitt plugg igår så ska jag ta igen det dubbelt upp idag! Så vad som står på schemat är en hel del plugg inför tentan som det imorgon är bara en vecka (!!) kvar till.  Testtentan som gjordes i onsdags klarade jag hyfsat bra. Bara 1 p ifrån att få ett VG på den. Som ni kanske vet så är betygen på universitetet bara U, G eller VG.  Så jag ska väl inte gnälla. Men resultatet på den testtentan har gjort mig bekväm i mina kunskaper. Nästan lite för bekväm. Därför ska det bli ordentligt plugg idag och varje dag efter skolan den kommande veckan. Ambitiösa tjejen i sitt esse! 

Just det, förutom plugg så bakar jag frallor idag också. Måste ju bejaka min kocksida lite åtminstone. Jag tänker på dig för mycket.

Here we go again.

Jäklar hörrni vad jag är stolt över mig själv. Jag drog mig faktistk till gymmet nu på morgonen. Och inte nog med det, jag var inte riktigt så otränad som jag anser mig själv att vara. Orkade med en hel del! Körde på triceps och bröst idag. Jävlar säger jag bara. Mina armar är så darriga att bara skriva på datorn blir problematiskt. Och jag måste diska. Förhoppningsvis slår jag inte sönder allt för många glas och tallrikar. 

Så, operation fit är igång igen. Och denna gången ska det genomföras ordentligt. No more flubber

Nu är jag trött på att känna mig som flubber. Beställde precis lite roliga saker från Gymgrossisten som lär komma i början på nästa vecka och imorgon tänkte jag asa min röv till gymmet för att spendera lite tid där. Det här fungerar inte längre. Verkligen inte. 


Så nu kallar sängen på mig. Lite sömn innan jag ska ta och mörda det där flubbret.
Godnatt sweethearts. With all your lies, you're still very lovable.

 Kan vi inte bara låtsas

 Kan vi inte bara låtsas
att du är det vackraste jag sett
och att jag är allting du drömt om?

Om så bara för ikväll
medan solen gömmer sig bakom horisonten
och våra nakna hudar klibbar mot varandra.

Du får kyssa mig på pannan
och jag får somna på din arm.

Kan vi inte bara låtsas
om så bara för ikväll
att vi kunde bli något annat? Frustrerande

Drömde en fin dröm om att en fin människa kom och överraskade mig och hälsade på. Så nu är jag frustrerad över att det bara var en dröm. Morr.. Men snart är det veckans sista föreläsning. Ska handla om vilket kött man ska välja. Så det lär bli köttetik och en hel del djurskydd. Jag tycker det ska bli fantastiskt intressant. Fast det har jag tyckt om de flesta föreläsningarna, haha. Vart tar tiden vägen?

Nästa vecka är det redan oktober och nästa måndag så har jag min första tenta på universitetet. Vart försvinner tiden? I eftermiddags var jag åtminstone och kikade på sen imponerande vinkällaren på gästgiveriet här i byn. Får mig verkligen att vilja lära mig dricka vin. Det är väl bara sätta i gång att testa antar jag. Imorgon är det fredag, vilket betyder helg. Dock så kommer inte helgen bestå av någon vinprovning. Min helg kommer att bestå av plugg inför ovan nämnda tenta, förmodligen en runda till gymmet och så tänkte jag baka lite bullar också. Har en känsla av att helgen kommer swicha förbi den också. 

Multitasking


Såhär ser det ut framför mig just nu. Samtidigt som jag försöker få i mig lite frukost så snabbrepeterar jag lite mikroorganismer då jag har en testtenta idag. Det är alltså ingen riktig tenta utan bara en koll på om vi är helt korkade och inte tagit in någon kunskap alls eller om vi ligger i fas, hah. Så det är inte på blodigt allvar, mest för våran egen skull. Men man vill ju fortfarande klara den. Jag känner mig rätt lugn och tycker att jag har koll på det vi gått igenom. Men man vet aldrig. Håll tummarna för mig!

XOXOMåndag

I fredags körde jag hem till Småland för att överraska mina nära och kära genom att stanna över helgen. Reaktioner var allt i från leenden och tårar till kramar så hårda att jag trodde jag skulle dö lite, haha. Men det var fint att träffa dem. Kändes så jäkla konstigt att vara där nere igen. Som det var en dröm. Jag har ju min lilla bubbla här uppe nu. Får dock se när jag åker ner igen. 

Nu är det dock åter till verkligheten. På onsdag är det testtenta vilket innebär att de kommande två dagarna kommer jag plugga som en dåre. Sen får vi se hur det går. Förhoppningsvis går det inte helt åt helvete! Haha. 

XOXOJag hade hoppats på något.

Snart helg!

Imorgon är det fredag och det betyder helg! Dock så kommer min helg förmodligen fyllas med massa plugg av diverse mikroorganismer. Men det är okej.  Jag börjar komma in i det här med föreläsningar och eget plugg. Sen får vi se hur det går på tentan. Nä, nu måste jag bege mig till dagens föreläsningar! 

XOXO 


Clostridium Perfringes och sånt där roligt.

Idag startade delkursen i livsmedelshygien på riktigt. Så idag hade vi föreläsningar om stafylokocker samt Clostridium Perfringes. Hah, det låter nästan som jag ska bli läkare, men icke. Vi kockar behöver ha koll på mikroorganismer också. Det är en riktigt intressant delkurs, men det är också MASSOR som man behöver plugga in. Skrev ut ett 103 sidor långt kompendium idag som jag behöver för att plugga till tentan. 103 sidor med bakterier, virus, matförgiftningar och annat skoj. 

Nu sitter jag med och tuggar på en avocado medan jag funderar på om jag ska läsa om dagens bakterier ännu en gång i kompendiumet. Troligtvis så skummar jag igenom det ännu en gång ikväll. Skulle ha köpt gymkort idag men tiden sprang iväg för mig så jag hann inte riktigt med det. Men imorgon, då jävlar!  Jag vill inte vara flubber mer!Årets nolla 2013

Precis hemkommen från avslutningsfesten av nollningen. Nu är jag officiellt en kock-etta!  Och personen som tog hem titeln Årets Nolla 2013 var fina Elina. Så värd det! 
Jag är glad att denna lilla, lilla by mitt ute i skogen är full av så fantastiska människor. 


Nu blir det soffmys med massa cola! Frihet.

Jag hade aldrig trott att jag skulle infinna mig i min nya livssituation så snabbt. För ärligt talat så trivs jag enormt bra här uppe. Det är så otroligt fina människor som finns här och skolan verkar helt fantastiskt. Har fått höra att det väntar mig en hel del slit då jag inte har någon restaurangerfarenhet men jag är redo att lägga ner blod, svett och tårar på det här. Jag ska tammefan inte ge upp detta.

Visst är det klart att jag saknar min familj, mina vänner och inte minst min katt. Men på något sätt så känner jag mig ändå bekväm för jag vet att de ändå finns där för mig.

Jag känner ett lugn här uppe som jag inte har känt på flera år. Jag har känslan av att jag inte behöver någon annan än mig själv för det här. Och vet ni vad?

Det är frihet för mig.  I'm alive! Well, almost..

Varit helt galet förkyld hela helgen. En riktig jävla slemboll helt enkelt. Nu har jag tryckt i min Ipren, hostmedicin, cvitamin och en halvliter te för att kunna bege mig bort mot skolan. Så här roligt tycker jag det är; Hur som helst så måste det göras. Vi hörs när vi hörs! 

XOXOHar inte tid med er!

Allra käraste syster sa att man aldrig hinner prata med mig för att jag har fullt upp hela tiden, och hon har så rätt. Men fy fan va skönt det är att ha saker att göra och inte vara tvungen att sitta hemma. Strax ska jag iväg på faddermiddag och det ska bli jättetrevligt. Så ja, det är torrt här inte bara för att jag är världens sämsta bloggerska utan också för att jag börjar få ett liv! haha.

Puss på er!Dansa fastän hjärtat blöder

Första dagen på universitetet avklarat. Och det känns jävligt bra ärligt talat. Jag kanske mer än överlever det här. Det kanske blir så att jag klarar det med bravur. Ikväll fortsätter introduktionen med byvandring. Det betyder att umgås mer med de fina människorna här uppe.

XOXO