Forget.Oj, jag verkar ha en tendens att glömma bort er lite ibland.
Händer så mycket annat roligt i mitt liv så jag inte ens hinner berätta om det. Iallafall så är min syster, hennes tjej och min mormor nere och hälsar på.  Det är fantastiskt roligt. Vi har spelat massa spel, umgåtts, varit en runda på mellandagsrean och bara haft det jäkligt gött!
Så därför har ni blivit nedprioriterade, som vanligt, haha.

Iallafall så mår jag jäkligt bra för tillfället. Snart är det nytt år och det ska bli ett jävligt bra år!
Stress.

Okej. Idag var inte riktigt den optimala dagen att ta sovmorgon känner jag.
Syrran och hennes tjej kommer ner idag, och så även gör mormor. Dock lite senare. Så igår planerade jag ut vad jag var tvungen att hinna med idag. Såsom dammsuga, skriva inköpslista till nyårsmaten, skriva mitt argumenterande tal som jag inte gjorde igår, handla nyårsmaten, hämta mormor, läsa i min engelska roman.
Och det ska jag säga er blir lite jobbigt att hinna med när man vaknar halv tio och syrran och hennes tjej beräknas komma vid lunch. Men men, ska inte klaga allt för mycket. Effektiv som jag är, haha, har jag hunnit med ganska mycket. Tänkte faktiskt sätta mig och fila på mitt tal nu. Miljöfrågan, mmmmm.. Det är tveksamt om jag kommer kunna hålla mig till 3 minuters-gränsen. Men shit happens, right?


XOXOBack.

Sådär,
nu är det slut på all rast och vila. Tillbaka till verkligheten, och tillbaka till skolböckerna. Det stämmer, jag har inget jullov. Roligt, eller hur?  Nae, men vissa saker får man offra om man vill få saker gjort.  Idag är det engelska som står på schemat. Ska skriva en uppsats om tre viktiga händelser/personer i USA's historia och så ska jag skriva ett argumenterande tal ang. miljöfrågan och vart jag ställer mig i den. Det är ganska roliga uppgifter egentligen. Men när man hellre skulle vilja ligga i soffan och tittapå dvderna man fick i julklapp så känns de jääävligt tunga.

Men det är bara att bita ihop, right?

XOXOAll i want for christmas.
Det här var min jul i stora drag. Eftersom mina medfirande vägrade att vara med på bild så får ni vara nöjda med bilder på maten, granen, mig i mitt vackra förkläde när jag lagar mat och så självklart mina julklappar.
Julklapparna i år blev:
1000 .- i kontanter, 500 .- presentkort på MONKI, En årsängel, Johan Glans dvd 'Det bleka hotet, Den nyaste transformersfilmen och Gucci Parfym + Bodylotion.

En ganska hyfsad jul!
Sömnlös

Min julafton var absolut inget att klaga på. Åt god mat, trevligt sällskap och fina julklappar. Ni får en utförligare redovisning av dagen imorgon. Ikväll fastnade jag nämligen i telefon med min man , haha. Eller kan man säga så?
I vilket fall som helst glömde jag lägga in bilderna och uppdatera er om julaftonen.

Nu ligger jag sömnlös i min säng och kikar på stjärnorna. Konstigt nog så ligger jag och tänker på bilkörning, haha. Kanske mitt undermedvetnas sätt att påminna mig om körkortet. Vem vet.

Jag återgår till stjärnskådningen och biltänkandet så får ni höra mer om julen imorgon!

XOXO
Nu är det jul, här i vårt hus.

Hej, och god jul på er!

Då var dagen D här, nämligen julafton. Ska jag vara ärlig är jag inte sådär jättemycket för jul. Tycker mest det är något som gynnar vår enorma konsumtion ännu mer. Det jag tycker om med julen, har egentligen inte så mycket med julen att göra. För det är att bara få spendera tid med de jag älskar allra mest och få glädja dem genom att ge dem saker som de önskar sig. Jag skulle faktiskt kunna gå en hel jul utan att få några julklappar alls, bara jag fick ge andra.  Men men, jag klagar ju inte när jag får saker heller. Vilke hycklare jag är va?

Men iallafall, ville bara önska en riktigt god jul till er som läser detta.
Ni kommer få en bildupdate senare ikväll på hur min julafton har sett ut.

XOXOJul

Herregud, julafton redan imorgon. Handlat de sista julklapparna idag och håller på med all julmat. Senare blir det att klä granen. Eftersom det är första gången i mitt liv jag inte firar jul med syrran så känns det sjukt tomt. Vem ska nu klaga på att jag hänger pyntet fel och flytta runt det i julgranen?
Jag ska nog dock överleva detta.
Har bakat lite julgodis igår och idag. Den oväntade favoriten är nog kolan med havssalt och citron. Sjukt god.

Nu återvänder jag till grytorna. Bjuder er på en bild på favoritkolorna och en gammal bild på mig och syster i juletid.

 
Did you sea what i did?
Dear Santa.
Sick.

Inte nog med att man stressar över att hinna klart med allting före jul och plugga på som en dåre så man ska hinna med allt det man ska. Det räcker ju såklart inte. För nu har jag fått en sån hej-dundrande-förkylning. Mina bihålor håller praktiskt taget på att sprängas, min underläpp ser ut som en dålig läppförstoring på grund utav en stor blåsa och halsen är igensvullen. Jag riktigt känner julkänslan komma över mig.Du gråter så store tåraAne Brun - Du gråter så stora tåra
Duktig chey

Inte nog med att jag lite sådär spontant satte mig på motionscykeln såhär på söndagskvällen. Jag ska nu fortsätta vara den duktiga flickan och ta tag i matten. Har sneglat på boken hela helgen, men aldrig riktigt kommit till skott. Så hade tänkt att jag ska göra klart iallafall ett kapitel ikväll. Då är jag nöjd.

För det är väl det söndagar är till för? Göra saker man inte har hunnit med eller saker man försummat under resten av veckan. Så är det iallafall för mig, haha.
Party like Lennon.
And i'm like..
Colour.Just det, jag färgade håret igår.
Lite mörkare, lite mer naturligt.
we love.
Kärlekssaga.

Du ringer till mig sena nätter
och hoppas om förståelse
för att du vet att jag är vaken.

Du ber mig att vänta på morgondagen
för allt kommer vara lättare då.
Vi borde döpa imorgon till Godot,
den kommer aldrig
och du och jag är bara en parantes
från nuet.

Vi är ingen kärleksaga som väntar på att bli sann.
Vi är bara dem som blev över
efter alla andra blivit kära i varann.
Lär mig om.Laleh - Lär mig om


Jag är helt kär i denna låten.
Så helt otroligt vacker.

"Ibland så blundar man hårt
kanske man bett om något gott
jag vet då inte hur man ber
men var det en bön så
bad jag för oss"
Hjältar.

Ibland skäms jag över den mänskliga rasen. Dels för de onda och kalla gärningar vi kan begå, men även dels för att vi tillåter dem att hända. De senaste veckorna har jag läst om heroiska personer som gått emellan knivslagsmål, räddat någon från att bli våldtagen och mycket mer. Det är de människorna som har blivit nominerade till Svenska hjältar. Och det med all rätt!

För tillskillnad till många andra så vågade dem att säga ifrån. De vågade stå upp för någon annan trots att det kunde innebära att de själva kunde råka illa ut. De människorna är mina hjältar.

Ärligt talat, hur många av er skulle gå emellan ifall ni såg någon bli misshandlad? våltagen? Jag kan ärligt säga att jag vet inte om jag skulle våga. Kanske gör det mig till en lite sämre människa, men jag försöker att ändra mitt tankesätt. Jag känner människor som skulle gå emellan utan att tveka, och de beundrar jag.
Jag, liksom troligtvis många andra, är för feg för att ta det första steget. Men jag skulle ingripa om någon annan gjorde det först. Sjukt, eller hur?

Därför ska de människor som utan att tänka räddar andra hedras. De ska hedras, och hyllas som de hjältar de är. För det är precis vad de är i mina ögon;

H j ä l t a rAwesome drawings.
Watch me.
Ink me.
It's you, It's you, It's all for you.Lana Del Rey - Video Games

Upptäckte denna låten genom reklamen för Vampire Diarys, (vilket jag förövrigt är helt fast i).
Och nu kan jag inte sluta lyssna på den.
Så helt otroligt vacker.

It is all for you.
Love.Ph: Tumblr
The Truth.
Studying.

Det blåser typ storm ute och det känns som om hela övervåningen är på väg att blåsa bort. Lite lagom läskigt får jag lov att säga. Som tur är behöver jag inte vara ensam hemma så mycket längre till. Om en timme kommer mamma och hämtar mig för min privatlektion i matte av hennes jobbarkompis. Kan medge att jag är rätt så nervös. Inte bara för att jag har svårt för matte och förmodligen kommer framstå som den mest korkade personen i världshistorien, utan även för att jag ska sitta själv med mammas jobbarkompis som jag träffat typ.. en gång. Haha.  Men så länge det hjälper mig med matten så är jag nöjd iallafall!
Alive.
Motivation? Vem är han och varför har jag inte träffat honom?

Usch, min motivation till skolarbete är verkligen bortblåst. Vet inte om det är just för dessa kurserna eller över huvudtaget. Just nu känns det iallafall tungt att plugga. Ligger en del efter också, iallafall i matten.  Men ska få en liten "privatlektion" i matte av en jobbarkompis till mamma imorgon. Hoppas att det hjälper. Annars är jag gaaaaaanska så körd. 

Föröker iallafall att koppla bort stressen angående skolan ett tag och drar till gymmet och tränar. Den motivationen finns iallafall kvar tursamt nog.
Till våning tretton.I onsdags fick jag hem ett litet brunt kuvert. Eftersom jag aldrig får brev utöver jul eller när jag fyller år så tycker jag att det var tämligen märkligt och blev väldigt nyfiken över vad som kan finnas i det.
Jag öppnade det med stor iver och inser att det är en signerad skiva av Dorena, ett helt fantastiskt band.
En fin vän hade varit på spelning med dem och bestämt sig för att överraska mig.
Har jag inte fantastiska vänner!?
Mini-semester

Ganska tomt här de senaste dagarna som ni kanske märkt. Det är nämligen så att jag varit på mini-semester uppe i Norrköping. Har spelat spel, skrattat, gått på museum och massa annat trevligt. Så att blogga har inte riktigt funnits på min prioritetslista de senaste dagarna. Men nu är jag snart på hemmaplan igen och då blir det back to blogging.
God knows what is hiding in that weak and drunken heart.Birdy - People help the people.
Sommaren snurrar fort, när vi bara snöar bort.
Better than Birkin.
It is all for Jonah.Jag är säker på att många av er har redan sett Jonah's video. Men detta är ingenting som bara ska negligeras eller glömmas bort. Jonah är inte den enda som känner så här. Varje dag går tusentals barn och ungdomar till skolan med en klump i magen. För i skolan så väntar inget annat än glåpord, utfrysning och i värsta fall även slag. Man knycklas ihop som en pappersboll och slängs i papperskorgen. Åtminstone är det så det känns inombords. Drastiska åtgärder tas. Man börjar skada sig själv på olika sätt fysisk för att glömma den mentala smärtan som orsakas av mobbning. Man skär sig eller missbrukar tabletter och alkohol. Det finns så många sätt att göra sig illa på. Men för några få räcker det inte. De har tömts på all energi, glädje, självkänsla och livslust. De bestämmer sig för att avsluta sina liv.

Hur kan vi tillåta det här att hända? Varför stoppas inte mobbingen innan det går till den drastiska punkt då offret inte ser någon annan väg ut än att skada sig själv eller tillochmed avsluta sitt liv? Omplacera mobbarna till en annan skola, inte offret. Flytta på de som gör fel, inte den som blir utsatt för felaktiga handlingar.

Jag känner med Jonah, precis som de flesta andra. Men jag har varit där. Utsatt för glåpord. Skadat mig själv. Och övervägt att ta livet av mig.  Men jag gjorde det aldrig.  Jag är precis som Jonah starkare än så.

Vi måste hjälpa våra medmänniskor. Stoppa mobbning.
Stoppa handlingar som tömmer personer på deras livslust.

Jonah, du är inte ensam.
Vi finns här för dig.
All over the world.
Snow.Det är princip fullkomlig snöstorm utanför mitt fönster. Enorma snöflingor dansar i kalla decembervindar. Vackert må jag nog lov att säga. Sitter inne och leker halvbritt genom att plugga engelska och dricka te. Ryser lite av tanken att behöva gå ut senare när jag ska ner till gymmet. Men ska inte klaga allt för mycket. Verkar ju som att det kommer bli en vit jul trots allt!Jag ställer inte frågan, men vad ville du egentligen?
Before I Die.


Fuck yeah, tattoos!

All throughout high school, my dad and I fought. A lot. He was my best friend and my worst enemy. And all through these fights, the word that always arose was “Balance.” He told me I needed balance in my life, to control the weight of school, sports, friends, boyfriend, and family. I was horrible at it. Everything was out of whack. And each time he said that word, the angrier I would get about it, and the more out of check my life would fall. It took me up until last school year to reanalyze that word, reanalyze my life, and realize that he was right. He was absolutely right. Everything has it’s proper place, and it’s proper proportion, and it was my job to keep it all balanced. So here it is. My daily reminder, in my Dad’s beautiful handwriting, to balance. I drew her, Jonesy from Marc’s Tattooing put her permanently on my skin. I couldn’t be any happier.When i was young, my mom and me were going for an walk into the forrest. it was absolutely nice. So i ‘ve seen this deer, and i was stuned all the time about this amazing animal. Thats the reason i wear him on my chest. forever. Made at skinartculture in Berlin, Germany. My human heart with Karma ran across it, my 3rd tattoo and my favourite by far. Unsure about adding colour, I love it the way it is. Inspired by Radiohead-Karma Police, and the fact that Karma and I have grown to be good friends Done at Matta Matta Studios, in Hamilton, Ontario.

Ph: Tumblr.com
Hold the line.
Första December.

Jaha, då var det December. Snart är det lucia, jul och nyår tätt följt av ett helt nytt år. Tiden går så oerhört snabbt så jag letar febrilt efter nödbromsen. Kändes som det var igår jag fyllde arton. Snart fyller jag nitton och ska ta körkort och studenten. Läskigt att det går så snabbt. Är jag verkligen redo för allt det där?

Jag tröstar mig lite med att när jag sitter med den här förbannade matten så känns studenten jääääävligt långt borta.